WALK THE LINE Programma.

CURSUS UITVALLENDE HONDEN EN HUN EIGENAARS

Vele honden hebben het lastig bij confrontaties met andere honden aan de lijn. Hierdoor kunnen ze gaan blaffen, grommen, in de lijn hangen of echt agressief gedrag vertonen. De redenen hiervoor zijn divers maar zowel voor de hond als voor de eigenaar zijn dit meestal erg stresserende wandelingen en/of onveilige momenten.

Het Verdrag van Pluto biedt voor dit probleem een unieke groepscursus op maat aan.

In deze cursus ga je samen met je hond in een veilige omgeving en in kleine groep aan de slag. Je ontwikkelt het vertrouwen en de vaardigheden om je hond vanuit een kalmte te begeleiden. Zo ontdekt hij samen met jou dat hij heel wat andere keuzes kan maken dan stressen en uitvallen. Naast de diepere band die jullie opbouwen, wordt het wandelen voor beide kanten van de lijn weer veilig en ontspannen.

Voor wie?

Voor honden die BLAFFEN en UITVALLEN aan de lijn naar andere honden.
Voor mensen die STRESSVRIJ willen wandelen in connectie met hun hond.

Zoals je zelf al gemerkt hebt, gaat dit probleem niet vanzelf weg en bestaan er ook geen toverstokken. Wil je op een respectvolle manier je hond andere keuzes leren maken dan zijn hard werken, vertrouwen en samen groeien de enige en eerlijkste weg naar succes.

Voor welke eigenaars is dit programma bedoeld?

  • Eigenaars die bereid zijn om hun eigen gedrag en reacties te veranderen.
  • Eigenaars die bereid zijn om te luisteren naar hun hond nl. lichaamstaal leren en deze ook (h)erkennen.
  • Eigenaars die voldoende tijd en energie vrij maken om te oefenen met de hond.
  • Eigenaars die bereid zijn praktische aanpassingen te maken.
  • Eigenaars die gemotiveerd zijn en hun verantwoordelijkheid nemen.

Wat mag je verwachten?

Het WALK THE LINE Programma bestaat uit 6 lessen (de 1e oriëntatieles duurt 2 uur. De 5 praktijklessen duren 1 ¼uur). De trainingen gebeuren op een beloningsgerichte manier. Er wordt niet met correcties gewerkt.

Je krijgt les in kleine groepen van maximum 4 eigenaars en honden.

De eerste les (oriëntatieles) gaat door zonder honden, dus voorzie tijdig opvang indien nodig.

De daaropvolgende 6 lessen vinden plaats op onze buitenlocatie in Rumst. Dit is een volledig omheind stuk grasland van 3000 m2. (Petrus Van der Taelenstraat thv nr. 22 te Rumst).

Je gaat niet zomaar meteen met 4 honden tezamen op het veld staan. De eerste lessen worden er trainings- en hanteringsvaardigheden aangeleerd die geoefend worden zonder andere honden in het zicht. We moeten immers eerst leren stappen alvorens we kunnen lopen! Pas nadien wordt er op een gecontroleerde, veilige manier én op de juiste afstand geoefend met andere honden. De honden zullen dus ook af en toe gedurende korte tijd even plaats moeten nemen in de auto.

De hond moet het daarom gewoon zijn om stressvrij alleen in de auto te blijven, anders is deelname niet mogelijk. De parkeerplaatsen bevinden zich op een veilige plaats voor het terrein en in het zicht. Indien de hond niet stressvrij alleen in de wagen kan blijven, is het een alternatief om een gezinslid of vriend(in) die de hond kent, mee te vragen. Deze kan dan op die bepaalde momenten samen met de hond in de wagen blijven zitten.

Voor een betere focus, (zelf)vertrouwen en relaxatie behoren ook TTouch en hersenwerk tot de inhoud van de lessen. Hoe meer de honden kunnen ontspannen, hoe beter ze kunnen leren en samenwerken!

Wat krijg je nog meer?

  • Een uitgebreide cursus met overzicht van het huiswerk en de oefeningen, alsook een aantal interessante bijlagen.
  • Een clicker en trainingszakje.
  • Twee gediplomeerde gedragstherapeuten / TTouch Practitioner verzorgen de lessen.
  • Gerichte opvolging.
  • Je kan, indien gewenst, een tweede volwassen gezinslid meebrengen naar de lessen. Het is immers belangrijk dat de andere leden van het gezin op dezelfde manier met de hond leren omgaan. Voor deze tweede persoon hoef je niets te betalen.

Hoe werkt het?

Je dient een inschrijvingsaanvraag in via mail.  Je krijgt van ons per mail een inschrijvingsformulier dat je invult en ondertekent. Dat kan je per post opsturen of als ingescand document mailen. Tegelijkertijd ontvang je de betalingsgegevens. De inschrijving is pas definitief nadat het bedrag door ons ontvangen wordt.

Na de inschrijving ontvang je van ons twee vragenlijsten die je ingevuld terug mailt. Op die manier leren we je hond en jullie situatie beter kennen.

Uw investering?

300 €

De nodige tijd en energie (dogs love it!)

Het bedrag is te betalen bij inschrijving.

Lees vóór je inschrijft ook de “Algemene Voorwaarden en Huisregels”.

Inschrijven? Stuur een mailtje naar [email protected].  

Wanneer?

Momenteel staat er geen WALK THE LINE programma gepland.

De lessen gaan door op:

• xx

Reservedatum (indien één van vorige lessen is afgelast ):

 

 

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.