Bach Bloesem Remedies

 

De 38 Bach Bloesem Remedies zijn in de jaren 30 ontdekt door de vooraanstaande Dr. Edward Bach. Hij was op zoek naar middelen in de natuur die ons helpen om de balans in ons mens-zijn, in onze persoonlijkheid en de gemoedstoestanden waar wij aan kunnen lijden te helpen verlichten.

Gevoelens als angst, onrust, irritatie, neerslachtigheid, bezorgdheid, teleurstelling, verdriet, woede etc. nemen veel energie en kunnen een diep effect hebben op ons geestelijk en lichamelijk welzijn.

De remedies van Dr. Bach herstellen op een vriendelijke en zachtaardige manier de innerlijke balans en het emotioneel welbevinden. De remedies helpen ons om op een diep niveau jezelf te zijn.

De Bloesem Remedies zijn eenvoudig en veilig te gebruiken voor iedereen van jong tot oud en ook  dieren laten de weldadige werking van de Remedies zien. Ze zijn te gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen. Het is een systeem van zelfhulp, iedereen kan het voor zichzelf en de naaste omgeving gebruiken.

De ontdekkingen van Dr. Bach zijn nu net zo actueel als 60 jaar geleden. Menselijk emoties en reacties op situaties die wij in het dagelijkse leven tegenkomen veranderen niet.

Negatieve gemoedsstemmingen onttrekken veel energie aan mensen en dat brengt mensen uit balans. Het terugvinden van de balans, zodat het lichaam zichzelf herstelt is de kern van de Bloesemtherapie van dr. Edward Bach.

Het is een natuurlijke geneeswijze die werkt op energetisch niveau. Het kan zonder problemen naast gewone medicijnen en andere therapieën gebruikt worden.

De Remedies behandelen niet slechts de ziekte maar richten zich op de gevoelens en de persoonlijkheid van de mens.

Negatieve stemmingen: uitputting door teveel spanning, overbezorgdheid, angst, eenzaamheid, depressieve gevoelens, onzekerheid, jaloezie  en gebrek aan zelfvertrouwen zijn enkele van de stemmingen waarvoor dokter Bach remedies ontwikkelde.

Het mooie van de bloesems is dat ze niet de negatieve energie onderdrukken maar de stemming, het gedrag ombuigen tot de positieve variant: geen dominantie maar betrokkenheid, geen uitputting meer maar herstel en bewaking van eigen grenzen.

Mensen gaan voelen dat ze weer in hun kracht komen te staan. Je ziet mensen, soms na jaren sukkelen met kwalen en stemmingen, openbloeien. Dat is de kracht van de bloesems. Mensen voelen dat hun energie weer gaat stromen, ze gaan weer meer vreugde ervaren.

De Bloesemtherapie is ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Deze arts met een goed lopende praktijk in Harleystreet werd arts uit roeping; hij wilde de medemens helpen. Ondanks zijn drukke praktijk wilde hij meer voor de mens betekenen, hun lijden verzachten. De medicijnen die hij tot zijn beschikking had, onderdrukten volgens hem wel de kwaal en de symptomen maar hielpen de mens niet werkelijk krachtig en gelukkig te worden. Eerst specialiseerde dr. Bach zich als bacterioloog en homeopaat en later, met alle kennis van mensen én medicijnen ontwikkelde hij de bloesemremedies.

Of mensen nu ziek of gezond zijn; de remedies kunnen eenvoudig toegepast worden. Ze geven je moed en kracht om steeds meer jezelf te worden en een gezond en gelukkig leven te leiden.

Naast de 38 Remedies heeft Dr. Bach de zogenaamde Reddings Remedie samengesteld. Deze ‘Rescue Remedy’ is een combinatie van vijf bloesems te weten: Rock Rose, Impatiens, Clematis, Star of Bethlehem en Cherry Plum.

Deze Rescue Remedy is te gebruiken als er sprake is van hevige schrik, grote spanning, angst en heftige emoties. Rescue kalmeert, geeft rust en helderheid.

Tegenwoordig wordt in 60 landen al de bloesemgeneeswijze toegepast. In Nederland zijn de remedies van Dr. Bach vanaf begin jaren tachtig verkrijgbaar, vaak bij reformhuizen en drogisten.  Zowel in Nederland als in België worden regelmatig gecertificeerde cursussen gegeven.

De basiscursus, gegeven in twee dagen of vijf avonden kan oa. gevolgd worden bij Gerda Dobbenberg in Nederland. Na het volgen van deze basiscursus, waarin de kenmerken en uitwerkingen van de 38 remedies worden behandeld, hebben deelnemers genoeg kennis om voor zichzelf de juiste remedies uit te zoeken.

In Het Verdrag van Pluto kan je terecht bij Audrey Lauwers voor individuele Bachconsulten. Zij is geregistreerd Bachconsulent voor mens en dier. Dus je kan bij haar terecht voor je dier en/of voor jezelf! Consulten aan huis zijn ook mogelijk.

Op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 2018 zal  Niveau 1 van de Bach opleiding voor Dieren georganiseerd worden in Het Verdrag van Pluto. Deze gecertificeerde cursus is dé dierencursus die erkend wordt door de Dr. Edward Bach Foundation in Engeland.
De cursus is voor iedereen die de Bach Bloesems Remedies wil gaan gebruiken voor eigen (huis)dieren en voor diegene die beroepsmatig met dieren werken en het welzijn van dieren en hun eigenaren willen bevorderen. De cursus wordt gegeven door Gerda Dobbenberg, geregistreerd Bachconsulent (mens en dier) en gelicenseerd trainer Bach International Educatieprogramma niveau 1,2 en 3.
Bron: Gerda Dobbenberg - Mannaz - www.bachbloesemremedies.com
 

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.