Wie zijn wij?

Het Verdrag van Pluto is een samenwerking tussen 2 gedreven hondengedragstherapeuten Ira Van Aelst en Audrey Lauwers.

Ira Van Aelst

Samen met mijn man, onze hond Basile, Franse Brak en Casper de kat woon ik in Aartselaar, bij Antwerpen.
Ik ben juriste van opleiding, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan…. Hoewel ik tijdens mijn professionele loopbaan altijd graag met mensen heb gewerkt, ben ik steeds blijven zoeken naar een manier om mijn passie voor dieren en bezorgdheid voor dierenwelzijn hiermee te combineren. Ertoe bij kunnen dragen dat mens en dier op een zinvolle manier én met respect voor elkaars ‘zijn’ samen kunnen leven, is mijn betrachting.
Jarenlange (theorie en praktijk) opleidingen in hondengedrag hebben mij er uiteindelijk toe gebracht dit te kunnen verwezenlijken. Ondertussen ben ik al meer dan 10 jaar aan het werk als hondengedragsbegeleider. En het wordt nog steeds boeiender en boeiender…!

Opleiding..

Audrey Lauwers

Wonende te Edegem met mijn Golden Mau, Yuko de kat en een bende Koi vind je me voornamelijk in de natuur, tussen de dieren, in de boeken of op één of andere cursus, omdat ik gepassioneerd ben door leren en het leven zelf!

Ik voel me nauw verbonden met het welzijn van dieren(mensen) en hun samenleven met mensen(dieren). En of ik nu werk met mensen alleen of met mens en dier, iedereen heeft zijn worsteling, die maakt of je naar behoren kan functioneren of niet in relatie tot jezelf, de ander of je omgeving.

Hierin zie ik mijn rol. Ik ga voelen  en vertalen wat het dier (hond, kat, paard) aangeeft dat het nodig heeft om goed te functioneren én wat de mens nodig heeft om doordacht ondersteunend te reageren.

Accepteren wie jij en wie je dier zijn en vandaaruit samen verder groeien als individu en als team, daar kan je bij mij voor terecht!

Bij de dieren richt ik me voornamelijk op angst -en agressieproblemen, obsessieve gedragingen, trauma (fysisch en/of psyschisch) en andere stressgerelateerde problemen.

Om je dier te helpen bekijk ik steeds het groter geheel. Ik maak gebruik van verschillende invalshoeken om het evenwicht te herstellen zoals Gedragstherapie, Ttouch, Bach Bloesems, Dierencommunicatie en Essentiële oliën  én mijn ervaring als Relatietherapeute! Want wat er zich tussen jullie afspeelt, is net zo belangrijk om tot een essentiële verandering te komen!

Daarnaast help ik graag iedere diereneigenaar die op een bewuste manier met zichzelf en zijn dier wil omgaan en op een dieper level wil verbinden.

In mijn begeleidingen hebben dieren een stem en keuzevrijheid. Negativiteit, forceren en domineren, daar doe ik niet aan mee: ik wil mens en dier dichter bij elkaar brengen, niet verder destabiliseren.

Voor de mens achter het dier of zonder dier ben ik er ook om te kijken wat je wil in het leven, wat je tegen houdt om hét te doen desondanks de moeilijkheden waar je misschien mee zit.  Verlies na overlijden of scheiding, craving, OCD, faalangst, plankenkoorts, sociale angst, negatief zelfbeeld, trauma, herinneringen die je niet loslaten, woede,  gevoeliger voor prikkels, …  kunnen je blokkeren om verder te gaan.

Hoe verder?

Je kan bij mij terecht voor een Bach Bloesem consult of een Aroma Freedom Technique sessie, zodat je weer op eigen kracht de dingen in je leven aan kan.

Voor het stukje ‘begeleiding mens’ ben ik op dit ogenblik een nieuwe website aan het ontwikkelen. In afwachting van deze site mag je me gerust telefonisch contacteren voor prijzen en info (0032 488 47 06 27).

Per mail kan ook: [email protected]

Opleiding

 

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.