Na enkele nare ervaringen begon Oleo uit te vallen naar grote honden. Enig zoekwerk later kwam ik bij Ira terecht. Belangrijk voor me was dat er geen enkele dwang bij de training zou zijn, en er enkel gewerkt werd op een rustige, warme, begripvolle manier. Ira’s aanpak sluitte daar volledig bij aan. Ze leerde me Oleo’s gedrag nog beter te begrijpen, en toonde me hoe ik beter kon inspelen en anticiperen op zijn gedrag en emoties. Ze luistert, neemt haar tijd en is oprecht begaan met Oleo. De resultaten waren al snel merkbaar. Oleo is rustiger op wandeling en valt veel minder uit. Dankzij haar tips en tricks, geduld, luisterend oor en integere aanpak zijn onze wandelingen zijn veel meer ontspannen geworden, zowel voor mij als voor hem. Oleo doet me nog elke dag versteld staan van de vooruitgang die hij nog steeds maakt, ik ben dan ook ongelofelijk trots op hem. Zonder Ira hadden we dit resultaat nooit kunnen bereiken. Oleo en ik zijn haar dan ook enorm dankbaar voor de fantastische begeleiding!

E. D. , Mortsel

  *             *            *            *             *

Een klein jaar geleden adopteerden wij een mishandelde Spaanse windhond. Na enkele maanden begon Elvira zich danig thuis te voelen dat zij ook graag eens de krant, een boek, facturen ‘las’ of besloot het huis te ‘herdecoren’… Ook met de zindelijkheidsregels nam zij het niet altijd zo nauw.  We besloten beroep te doen op Ira om enerzijds te weten wat de oorzaak van dit destructief gedrag was en anderzijds hoe wij dit konden verhelpen.  Ira stelde voor om Elvira te filmen wanneer ze alleen thuis was om zo de oorzaak te kunnen identificeren. Ira stelde ons gerust in die zin dat de oorzaak niets te maken had met haar vreselijke verleden, doch eerder gewoon verveling.. We hebben Ira’s raad opgevolgd dat Elvira toch best eens los gelaten wordt in de hondenwei, zodat ze haar energie goed kwijt kan en haar te belonen bij het naleven van de zindelijkheidsregels… Elvira’s destructief gedrag is nagenoeg verdwenen en zij is ondertussen een kleine maand ‘droog’. Bedankt !

Griet, Edegem.

*             *            *            *             *

Ik en Louis hebben een zeer goede en leuke ervaring met het verdrag van Pluto. Het leuke is dat het bij je thuis plaats vindt en dat er direct kan gehandeld worden op de probleempunten in huis. Met makkelijke tips en oefeningen, hebben ik en Louis elkaar beter leren begrijpen. Het is een verademing als je weet dat je naar een feestje moet je dat je je niet enkele keren dient te gaan omkleden. Bedankt Audrey voor de leuke en aangename lessen en als het nodig is roepen we zeker je hulp nog eens in.

grtjes, Anneke

*             *            *            *             *

Les volgen bij jullie is een groot plezier. Zowel voor mens als voor dier. Zeer leerrijk en op een toffe manier aan de man gebracht. Aan ieders behoefte wordt er gedacht. De persoonlijke manier van lesgeven is zeer aangenaam. Zeker een aanrader!!

Lindy, Deurne

*             *            *            *             *

Toen wij onze 5jarige asielhond net bij ons hadden hebben we de hulp van het vedrag van Pluto ingeroepen omdat hij o.a. heel bang was als er vreemde mensen op bezoek kwamen. Hij begon dan aanhoudend te blafffen, wat niet zo prettig was. Dankzij de tips van Ira kunnen we nu terug mensen uitnodigen. Ik kan het iedereen aanraden om de hulp in te roepen bij eventuele gedragsproblemen van je trouwe viervoeter(s) !

Kelly uit Hemiksem

*             *            *            *             *

Lucie is mijn eerste hond; voor haar heb ik altijd katten gehad. Kattentaal heeft dus geen geheimen meer voor mij, de hondentaal daarentegen was tot voor kort volkomen Chinees. Toch klikte het meteen tussen Lucie en mij. Ik heb haar meegenomen op vakantie en had daar ruim de tijd om haar te leren kennen en aanvoelen. Na de vakantie begon ik aan de puppycursus in Het Verdrag van Pluto. Daar leerde ik alles over opvoeden, belonen, afleren,… Kortom alles wat je moet weten om optimaal van je hond te leren genieten. Audrey voelt aan wat honden denken, voelen en nodig hebben en leert de cursisten hetzelfde te doen. Je kan steeds bij haar terecht voor vragen en ze past haar lessen aan naargelang de noden en vragen van de klant. Mijn ervaring met Het Verdrag van Pluto was voor de volle 100% een positieve ervaring en ik zou het elk baasje aanraden.

Catherine.

*             *            *            *             *

Wij zijn de eigenaars van 2 shiba inu’s. Met eentje daarvan ‘Joshi’ hebben we wat mindere momenten beleefd. Ze kreeg schrik in huis van alle kleine dingen: onze tandenborstel, iets dat op de grond viel, een kleine knal die van buiten kwam,… Ze wou niet meer naar binnen komen en slapen al helemaal niet meer (met het nodige luidruchtige hijggedrag)! Als we ze in de dag alleen lieten, had ze bijna elke keer wel een kabel doorgebeten. Was het niet van de elektriciteit, was het wel een les, een gareeltje, een touw aan de rugzak,… We hebben vanalles geprobeerd, maar hebben toch de hulp in moeten roepen van Het Verdrag Van Pluto. Alle tips die ze gaven, waren zeer hulpvol! Even afstand nemen van het huis, ze belonen als ze wel goed bezig is, ze bijna negeren wanneer ze schrik vertoont, ze een veilige plek geven om te slapen, muziek om haar te kalmeren, geur om haar te kalmeren,…

We zijn ENORM dankbaar voor alle tips en verdere opvolging hiervan. Zowelbij de sessies samen als achteraf konden we altijd rekenen op een helpend antwoord. We konden altijd telefonisch contact opnemen, moest er toch iets niet werken (wat ook meerdere keren nodig was) Een verdere werkwijze werd ons dan meegegeven, zodat we zeker niet zouden stilvallen om Joshi uit de nood te helpen. We zijn absoluut heel blij met alles wat ze meegaven, want nu kan onze kleine Joshi weer gelukkig rondlopen!

Cindy, Deurne

*             *            *            *             *

Wij hebben bij de komst van onze pup, een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, een viertal lessen genomen bij Ira. Zij kwam bij ons thuis om, samen met onze kinderen in onze thuissituatie, de eerste puptrainingen op te starten. We vonden het namelijk belangrijk dat alle neuzen meteen in dezelfde richting staan en wij de hond met zijn vijven consequent en op identieke wijze opvoeden. Het waren heel leerrijke en prettige lesjes. We kregen via email ook een aantal documenten om na te lezen over de omgang met honden, en met name ook een lang artikel over een progressieve visie op omgang met honden, dat een nieuwe visie biedt tov het klassieke dominantie-model. Bovendien waren we op maandagavond ook een paar keer welkom in haar praktijkruimte om Lobke een halfuurtje plezier te laten maken met andere pups op een gecontroleerde manier. Ook daar leerden wij als leken heel wat van. De samenwerking was heel prettig.

Jeroen, Mortsel

*             *            *            *             *

Wij hebben 2 mopshonden: Boke (teefje) en Rion (reu). Bo is een lieve, luie hond met een eigen wil. Omdat we beiden gaan werken, wilden we een kameraadje voor haar. Rion hebben we gekocht bij een erkende kweker als pup. Op 3 maanden en 5 maanden heeft onze schat twee hoornvliestransplantaties ondergaan door ergens tegen te lopen. Hij ziet nu door de operatie nog het verschil tussen licht en donker. Met Rion gaan wandelen is geen makkelijke opdracht! Omdat hij weinig ziet, is hij altijd op zijn hoede. Hij loopt soms ergens tegen, gaat in de aanval bij voorbijgangers, fietsers, auto’s, alles wat beweegt. Bovendien heeft hij ook al naar de buren proberen te bijten. We hebben toen de hulp ingeroepen van Audrey van het Verdrag van Pluto. We hebben heel veel bijgeleerd over het gedrag van Rion en algemener het gedrag van een blinde hond. Dankzij de training en tips is hij al veel rustiger geworden. We kunnen nu ook beter aanvoelen als baasjes wat er in zijn kopje omgaat. Ook Boke heeft al baat gehad bij de training. Mijn vriend en ik zijn heel tevreden over de therapie, de therapeute Audrey en het professionele maar toch gemoedelijk contact!

Wesley en Erika, Hove

*             *            *            *             *

Tinka was een hondje dat we nooit alleen konden laten : ze jankte altijd, was zelfs in een panische angst.  Na verscheidene pogingen om het zelf op te lossen, hebben we raad gevraagd aan Ira.  Zij heeft ons geleerd met Tinka haar verlatingsangst om te gaan, d.w.z. haar stilaan laten wennen aan het alleen zijn.  We zijn begonnen met seconden, minuten en stilaan werden het uren en nu kan ze zelfs ‘s avonds alleen blijven.  Het heeft wel tijd gevraagd maar doordat we telkens verbetering zagen, hebben we het kunnen volhouden. De zachte maar kordate aanpak van Ira heeft dus vruchten afgeworpen, bedankt daarvoor !

Groetjes, André en Linda uit Merksem

*             *            *            *             *

Wij zijn zeer tevreden over de hulp en raadgevingen die we gekregen hebben. Door onze drukke agenda kozen we voor individuele begeleiding thuis, en dat is prima verlopen. De afspraken werden prima nageleefd, en het was een zeer leuke samenwerking. Mede hierdoor is Xeno een sociale, lieve hond, waar we veel plezier aan beleven!

Patrick, Sabine, Gwen en Ian Van den Broeck

*             *            *            *             *

Ik deed reeds twee maal beroep op Het verdrag van Pluto. De eerste keer was Wodan, onze Duitse herder, nog maar een pup, maar er waren een aantal problemen die ik wilde oplossen. Na een gesprek, een werksessie thuis en een heleboel informatie kon ik aan de slag om een aantal gedragsproblemen aan te pakken en dit had resultaat. Ik was heel tevreden want ik zag vrij snel resultaat. Enkele maanden geleden besloot ik voor de tweede keer beroep te doen op mevrouw Van Aelst. Na een huisbezoek met informatie, inzichten en tips en een werksessie in het centrum kon ik weer volop aan de slag en de resultaten zijn er opnieuw. Ik kan het iedereen aanbevelen om beroep te doen op ‘Het verdrag van Pluto’ om zo te werken aan ongewenst of problematisch gedrag, hoe klein of groot het ook is, het is echt de moeite waard om tijd en moeite te investeren in je viervoeter want je hebt er allebei baat bij !!!

Ruth Hellemans (Reet)

*             *            *            *             *

Daimond is onze eerste hond.We zaten dan ook met vele vragen omtrent de “opvoeding” van onze viervoeter.Daar we Ira al van vroeger kenden, en er met haar ook al veel over hebben gesproken, was het voor ons dan ook evident om haarenkele praktische tips, bij ons thuis, te komen geven, waardoor we ons al veel zekerder voelden.Na een tien- tal afspraken, hadden we de basis-technieken BEET en konden we zelf verder. Als er tijdens het opgroeien vragen of situaties zich voor deden, was het een kleintje om even te mailen, of een afspraak te maken zodat we weer vertrokken waren. Ondertussen is ze al 11 maanden en gaat het super tussen ons, en dit alles te danken aan : …. HET VERDRAG VAN PLUTO !!!!!! een echte aanrader !!

Groeten van ons allen ! Maarten uit Aartselaar

*             *            *            *             *

Een vlotte communicatie van af de eerste vraag naar informatie zorgde voor duidelijkheid in de manier van werken die meteen vertrouwen inboezemde. De uitgebreide schriftelijke vragenlijst betreffende hond, omgeving en probleem is een constructieve aanpak en zorgt ervoor dat alle elementen aan bod komen. Het bezoek ter plaatse liep heel vlot en getuigde van een professionele kennis, met al snel enkel toepasbare werkmethoden die we ook samen hebben geoefend. Het verslag over het bezoek, beschrijft uitgebreid de besproken items met de voorgestelde oplossingen waardoor dit verslag zeker als geheugensteuntje dienst kan blijven doen. Bij nieuwe problemen of indien nodig om nog wat bij te schaven zal ik niet aarzelen om opnieuw een afspraak te maken.

Sylvia, Edegem

*             *            *            *             *

Vervelend gedrag (veel blaffen in mijn geval) moet je negeren, had ik altijd geleerd, maar op ten duur nergeerde ik mijn hond heel de dag door. Ik dacht dat dit vanzelf met veel geduld en ook die van onze buren wel over zou gaan.  Helaas ging het van kwaad naar erger en had ik er geen plezier meer in als ik thuis kwam.
Door Ira heb ik geleerd dat dit probleem zich juist begon voor te doen doordat ze  veel te weinig aandacht kreeg.  Na 1 sessie waarbij we alles hebben besproken, werd het ook langzaam duidelijk hoe mijn hond haar denkwereld in mekaar zit.  Ik ben met de tips aan de slag gegaan en langzamerhand hebben we het geblaf sterk verminderd.  Veel speelgoed voor overdag en ´s avonds speur- en apportspelletjes waren een deel van de oplossing.
Dankzij Ira heb ik en mijn vriend weer een normale, leuke band met mijn hond en zijn alle buren ook gelukkig. Ik had dit achteraf veel eerder moeten doen!

Karin – Schilde

*             *            *            *             *

Wij vonden de privé-lessen heel leerrijk en aangenaam, en dat was ook aan de hond te merken! De oefeningen zijn heel consequent, en worden op zachte, speelse manier aan de hond geleerd. Zelf ben ik soms een chaotische, maar de rustige aanpak van Ira schept vertrouwen en tegelijk ook een band met de hond. Ik wou ook absoluut privé-lessen ipv groepslessen, omdat zo de hond maximale aandacht krijgt tijdens de training. Wij zijn fan!

Groetjes, Suzy en Laurence uit Aartselaar

*             *            *            *             *

Na de veelvuldige ontsnappingen van onze Berner DJ uit onze volledig omheinde tuin(!), riepen wij uw raad in in verband met het plaatsen van een onzichtbare omheining, waarbij de hond gecorrigeerd wordt door middel van een elektrisch schokje zodra hij er te dicht bij komt.  Mede dankzij uw raad met betrekking tot het aanleer proces is de hinder voor DJ minimaal gebleven en het beoogde effect van de omheining optimaal!   Bedankt daarvoor,

Carol, Edegem.

*             *            *            *             *

 

 

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.