Workshop TTouch – Lichaamswerk en bandages

Deze hands on workshop, bestaande uit 2 dagdelen, is voor iedereen die wil leren zijn hond fysiek en mentaal in balans te brengen met Ttouch lichaamswerk en bandages.

Tijdens deze workshop ontdek je de voordelen van fysieke ontspanning en lichaamsbesef bij je hond en hoe je hem hierbij kan helpen. Minder spanningen en meer lichaamsbewustzijn bevorderen mentale ontspanning, zelfvertrouwen en emotioneel evenwichtig gedrag. Doordat je hond minder stress ervaart, stimuleer je zijn cognitief vermogen en wordt hij weer toegankelijk voor nieuwe leerervaringen.  Met meer rust en vertrouwen reageren op de omgeving? Het is mogelijk!

Ttouch vermindert niet alleen angst en stress, maar verlicht ook pijn. Dus honden met fysieke klachten kunnen zeker gebaad zijn bij deze methode.

Ook je sociale band krijgt een extra boost, want aanraking stimuleert wederzijds vertrouwen, samenwerking en sociale binding.

En gewoon samen ontspannen … waarom niet?foto's Mau by Dana Decerf

Er wordt bewust gekozen voor kleine groepen, omdat ik de nadruk wil leggen op persoonlijke begeleiding. De aangeleerde aanrakingstechnieken en het gebruik van de bandages worden telkens afgestemd op de aanwezige honden en eigenaars. Zo krijg je een hoop werkmateriaal om samen verder mee te experimenteren!

Je krijgt ook de basistheorie over de methode mee, zodat je begrijpt wat je aan het doen bent en waarom het werkt.

Maar de praktijk staat centraal!

We oefenen op elkaar en vervolgens op de honden. Zo krijg je feedback over de kwaliteit van je techniek en kan je hem verbeteren, vooraleer je op je hond werkt. Mensen die zich niet goed voelen bij deze methodiek, mogen dit op voorhand melden, dan zoeken we een andere methode die bij jou past.

Naast de aanrakingstechnieken gaan we de honden fysiek observeren om spanningspatronen op te zoeken. Ook leer je de feedback van je hond als reactie op de aanrakingen te begrijpen én help ik mee hoe je deze kan bijsturen afgestemd op wat je hond aangeeft.

Wie kan deelnemen?

Alle honden groot en klein, met of zonder issues zijn welkom. Weg met de dogma’s dat grote honden hard moeten worden aangepakt en kleine honden niet mogen worden gesteund wanneer ze gestrest zijn!

Begeleiders die kiezen voor een zachte en sociale aanpak en die het groeiproces belangrijker vinden dan het eindresultaat. Begeleiders die bereid zijn om anders te gaan kijken naar hun hond en hem beter willen leren begrijpen, zullen hier hun ding vinden!

Mocht je hond (angst)agressie vertonen naar andere honden en/of mensen, geef me dan van tevoren een seintje. Zo kan ik tijdig met jou afstemmen en ervoor zorgen dat alles veilig verloopt. Indien de angst –en/of agressieproblematiek van die aard is dat de hond niet aanwezig kan zijn in groep, dan kan je zonder hond deelnemen of individueel afspreken voor een sessie.

Wanneer?

Later te bepalen.

Waar?

In onze praktijk  (meer info hierover bij “Contact”).

TTouch investering?

95 euro per persoon met of zonder hond + 1 maand mailopvolging via TTouch beeldmateriaal van je eigen hond + hand out

Tweede gezinslid – deelnameprijs – 67 euro – zonder hond!

Deze ttouch groepen worden bewust klein gehouden om tot een maximale uitwisseling te kunnen komen en om in te kunnen spelen op de persoonlijke noden.

3 tot 4 deelnemende honden per groep is de max!

Deelnemen zonder hond kan ook!

Inschrijven?

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Na het ontvangen van de betalingsgegevens vragen wij u om organisatorische redenen binnen de 5 werkdagen te betalen. De inschrijving is pas definitief na betaling.

Voor meer info kan je me bellen op +32 488 470627.

De workshop wordt gegeven door Audrey Lauwers – TTouch Practitioner I – http://www.tteam-ttouch.nl/practitioners

 

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.